News
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Deze website bevat meer dan duizend items in achttien verschillende categorieën (wetenschappelijke artikelen, boekbijdragen en boeken, essays in dagbladen en tijdschriften, recensies, lezingen, video- en audio-opnamen etc.), in meer dan een dozijn talen, gepubliceerd tijdens  een schrijvend leven van inmiddels meer dan veerig  jaar, waaraan naar ik hoop voorlopig nog geen eind komt. De website is beschikbaar in twee versies: één met een Nederlandstalig, en één met een Engelstalig menu. Beide versies bevatten alle items in alle talen, maar er zijn kleine verschillen in presentatie.

De menubalk op de homepage stelt in staat de verschillende categorieën items te raadplegen. De meeste artikelen, boekbijdragen en essays en ook sommige (open access) boeken zijn integraal online te lezen en in veel gevallen kan ook de opgemaakte versie, zoals die oorspronkelijk is gepubliceerd, als pdf worden gedownload. Wanneer de titel van een publicatie een link bevat, leidt deze naar de online versie van de betreffende publicatie op de website van het dagblad, tijdschrift, organisatie of uitgever.

Wie de gehele website  gericht wil doorzoeken kan het beste de zoekmachine raadplegen, waarmee items kunnen worden gefilterd op zoekterm (full text search), categorietype, taal en jaartal, in iedere mogelijke (re)combinatie. Ook voor wie uitsluitend items in één specifieke taal wil lezen, kan de zoekmachine daarvoor gebruiken.

Omdat ik door de migratie naar versie 4 van het vrijeopensource-contentmanagementsysteem Joomla de  (k2) extensie afbeeldingen die ik gebruikte om afbeeldingen en pdf-bijlagen toe te voegen aan de tekst van de items, niet langer kan gebruiken vanwege incompatibiliteit, moeten alle items daar opnieuw van worden voorzien. Hoewel  in de vernieuwde versie alle items opvraagbaar zijn, zal het even duren voordat ze weer allemaal zijn voorzien van afbeeldingen en pdf-bijlagen. Ik ben begonnen met de meest recente items en werk vervolgens terug in de tijd. Dat is met meer dan duizend items een fiks karwei, maar daar staat tegenover dat de website door de vernieuwde structuur een stuk overzichtelijker en er veel nieuwe functies aan zijn toegevoegd, zoals automatische aanpassing aan verschillende beeldformaten en mobiele telefoons, een prettig leesbare reading mode waarbij lettertype en grootte door de lezer kan worden aangepast en een module die de meest gelezen items toont.

Met dank aan Joep Kolijn voor de technische ondersteuning.

Nieuws

Deze website wordt momenteel vernieuwd

Boeken van Jos de Mul

Doorzoek deze website

Contactinformatie