News
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Deze website bevat meer dan duizend items in achttien verschillende categorieën (wetenschappelijke artikelen, boekbijdragen en boeken, essays in dagbladen en tijdschriften, recensies, lezingen, video- en audio-opnamen etc.), in meer dan een dozijn talen, gepubliceerd tijdens  een schrijvend leven van inmiddels meer dan veertig  jaar, waaraan naar ik hoop voorlopig nog geen eind komt. De website is beschikbaar in twee versies: één met een Nederlandstalig, en één met een Engelstalig menu. Beide versies bevatten alle items in alle talen, maar er zijn kleine verschillen in presentatie.

De menubalk op de homepage stelt in staat de verschillende categorieën items te raadplegen. De meeste artikelen, boekbijdragen en essays en ook sommige (open access) boeken zijn integraal online te lezen en in veel gevallen kan ook de opgemaakte versie, zoals die oorspronkelijk is gepubliceerd, als pdf worden gedownload. Wanneer de titel van een publicatie een link bevat, leidt deze naar de online versie van de betreffende publicatie op de website van het dagblad, tijdschrift, organisatie of uitgever.

Wie de gehele website  gericht wil doorzoeken kan het beste de zoekmachine raadplegen, waarmee items kunnen worden gefilterd op zoekterm (full text search), categorietype, taal en jaartal, in iedere mogelijke (re)combinatie. Ook voor wie uitsluitend items in één specifieke taal wil lezen, kan de zoekmachine daarvoor gebruiken.

Omdat ik door de migratie naar versie 4 van het vrijeopensource-contentmanagementsysteem Joomla de k2 module waarmee  ik afbeeldingen en pdf-bijlagen toevoegde aan de tekst van de items, niet langer kan gebruiken vanwege incompatibiliteit met Joomla 4, moeten alle items opnieuw worden voorzien van afbeeldingen en pdf's. Hoewel  in de vernieuwde versie alle items inmiddels weere opvraagbaar zijn, zal het even duren voordat ze weer allemaal zijn voorzien van afbeeldingen en pdf-bijlagen. Ik ben begonnen met de meest recente items en werk nu terug in de tijd. Dat is met meer dan duizend items een fiks karwei, dus het kan even duren voordat de klus is voltooid.  Daar staat tegenover dat de website door de vernieuwde structuur (nog) gebruikersvriendelijker is geworden en er diverse nieuwe functies aan zijn toegevoegd, zoals automatische aanpassing aan verschillende beeldformaten en mobiele telefoons, een prettig leesbare reading mode waarbij lettertype en grootte door de lezer kan worden aangepast, uitgebreide ondersteuning om items via sociale media te delen en een module die de meest gelezen items toont.

Met dank aan Joep Kolijn voor de technische ondersteuning.

Nieuws

Nieuwe druk Kunstmatig van Nature: juni 2024.

Vanaf de derde druk verschijnt Kunstmatig van nature. Onderweg naar Homo sapiens 3.0 bij Uitgeverij Boom. Delen van dit boek behoren tot de VWO eindexamenstof Filosofie  2024 t/m 2028, die de vraag naar de mens in relatie tot wetenschap en techniek als thema heeft.

Onlangs verschenen

Boeken van Jos de Mul

Doorzoek deze website

Contactinformatie